.
Forårsudstilling 2022

Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter

 

Efter en meget fin og velbesøgt Påskeudstilling fortsætter Tranum Strandgård aktiviteterne med forårsudstillingen, der åbner med fernisering den 7ende maj, kl. 14.

 Udstillerne er i denne omgang:

Anne Straarup, med collager lavet på Tranum Strandgård under et ophold i december 2021.
Her er det papirstykker og tegninger, der indgår i et fortællende samspil. Nogle af papirlapperne har været ”på lager” i over 40 år med deres særlige farver og patina, andre er fundet undervejs i bøger og hæfter. Efterfølgende malet med gouache og tegnet i blæk sammensat i drømmende lovprisninger af havet.

 Astrid Helene Bjerg, grafisk designer og selvlært billedkunstner. Blev for få år siden optaget af den digitale verden, hvor det skulle vise sig, at hun hurtigt fandt sin egen ”røde tråd” med indre kraft og begejstring.
Naturen er den store inspirationskilde med dens design, linjer og lys, udtrykt i abstrakt og forenklet grafisk form.

Værkerne printes på eksklusivt akvarelpapir i et oplag på 20 stk., der er nummereret og signeret.

 Eva Kylov er billedkunstner med base i Skørping i Nordjylland. Hun er uddannet på Århus Kunstskole og Grafisk Skole og er desuden Mag. Art fra Aarhus Universitet.

I Eva Kylovs billeder ses abstraktioner af genkendelige motiver som arkitektur og natur. Billederne drejer sig om forholdet mellem modsætninger som balance og kaos eller stabilitet og bevægelse. I billederne ses desuden en stærk interesse for lys og skygge samt strukturer og mønstrer og farverne og deres nuancer i et blødt og lidt drømmende udstyk.  

Tove K. Krag, fra Løkken med skulpturer i Sydafrikansk drivtømmer og mangrovetræ.

Naturen selv er både inspiration, passion og motivation til det kunstneriske udtryk.
Men træets egen fascinerende struktur – dets utrolige hårdhed og de smukke naturskabte former taler i sig selv til fantasien.
Det findes naturligt i mange nuancer lige fra rødlige/gyldne farver til helt mørkt ibenholt. Efterfølgende behandlet med rå linolie inden montering på udvalgte skandinaviske natursten.
Nogle af skulpturer har endelig fået et yderligere blikfang med en blank broncekugle.

Flere af kunstnerne forventes at være til stede ved ferniseringen, lørdag den 7ende maj, kl. 14-17.

 Forårsudstillingen hænger frem til og med den 19. juni og kan ses lørdage, kl. 14-17 og søn- og helligdage, kl. 11-17, herunder Kristi Himmelfartsdag.